A férjem a szomszéd városba járt át motorozni

A férjem kevert bele tizenöt évvel ezelőtt a motoros életbe. Azóta azonban én is megszerettem, nekem is saját motorom van, én is eljárok hosszabb túrákra és én is ennek a világnak a része lettem, mert imádom. És ahogy egyre jobban megismertem a társaságunkat, egyre többet megtanultam a „fajtánkról” is. Az összetartás, a közös élmények, a barátság mindennél fontosabb a körünkben. De egy bizonyos idő óta a férjem mintha kiesett volna ebből a körből. Nagyon sokat járt el „egyedül” motorozni, keveset beszélt az érzéseiről akár nekem, akár a barátoknak. Úgy viselkedett, mint akinek titkai vannak. És természetesen titkai is voltak.

Megfogadtam egy magánnyomozót, hogy nézzen utána, hogy pontosan mi történik, mert egyre biztosabb lettem benne, hogy megcsal engem. Haiszky magánnyomozó az első találkozón átbeszélte velem a teljes helyzetet. Megbeszéltük, hogy mik lehetnek egy hűtlenségi ügy jelei és mindketten arra a következtetésre jutottunk, hogy valóban érdemes elindítani ezt a nyomozást, hiszen nagyon sok egyértelmű jel van. Az árakban úgy kellett megegyeznünk, hogy valószínűleg nagyon sok autópálya díjat és üzemanyagot kell majd felhasználni a nyomozás során, hiszen egy motoros férfiról van szó. Érdekes, hogy én bele sem gondoltam abba, hogy ennek is ekkora szerepe lehet az ügy kapcsán. De naná, hogy nem a szomszédhoz járt át megcsalni engem.

A nyomozó a lelkembe kötötte, hogy ő vagy bebizonyítja azt, hogy igaz a feltételezésünk, vagy, ha az előre megbeszélt idő alatt nem találkoznak a férjem és a feltételezett szeretője, akkor bizonytalan marad az ügy kimenetelte. Ő csak a megbeszélt ideig fogja figyelni és bízik benne, hogy ennyi idő alatt valóban ki fog derülni, ami minket érdekel. A férjem viselkedése alapján egyébként a nyomozó arra következtetett, hogy érzelmi alapú kapcsolatról lehet szó, amit, elmondása szerint könnyebb igazolni, mint a szexuális alapú kapcsolatot, mivel utóbbiak ritkábban találkoznak, viszont az előbbieknek a szerelem „elveszi az eszét” és sokszor, sok helyen, nyilvánosan is találkoznak.

Nem is akarom sokat mesélni a dolgot. A férjem valóban megcsalt, mégpedig egy szomszéd városban élő nővel, azért mind motorozott egyedül, mert oda járt.

A Haiszky magánnyomozóval együtt dolgozó ügyvédet kértem fel, hogy segítsen át a váláson. Szerinte nagy eséllyel a gyereket is hozzám fognak majd kerülni. Legalább ez vigasztal, ha már megtörtént ez a dolog.