A megfelelő szobalány állás

Vajon milyen egy szobalány állás? Mit kell csinálnia? Egyáltalán mire van szüksége? Ilyen, és még ehhez hasonló gondolatok szaladtak végig a fejemben, mikor megkaptam a visszaigazoló levelet, hogy felvételt nyertem, egy ausztriai szobalány állásra. Te dolgoztál már külföldön?

A munka keresés

Sok időmbe nem tartott, hogy megfelelő munkát találjak magamnak. Hogy honnan jött az ötlet?

Sokszor nézegettem a különböző munka ajánlatokat, és gondolkodtam el azon, hogy milyen is lehet egy külföldi munka. Persze nem mondom, hogy nem aggódtam miatta, hogy hová is kerülnék, és mi van akkor, ha nem lesz szimpatikus a főnök, vagy ha nem felelek meg…ilyen, és még ehhez hasonló kérdések kavarogtak bennem, az internetet böngészve. Az egyik internetes portálra valami okból kifolyólag több alkalommal is visszatérem. Hol azért, mert egy link vitt oda, hol pedig azért, mert valami érdekeset találtam ezzel a témakörrel kapcsolatban.

Külföldi állások

Milyen egy külföldi állás? Vajon olyan, mintha itthon mennék el dolgozni, csak más nyelven kell beszélni? Vagy ha valamit nem értek, akkor mi lesz? Azért sok aggodalomra okot adó kérdés tántorított el mindig.

Aztán egyik alkalommal egy olyan portálra tévedtem, ahol egy fórumon beszélgettek arról, hogy milyen is valójában a külföldi munka. Voltak j bejegyzések, és persze voltak rosszabbak is. Jobban mondva nem is igazán rosszak, hanem inkább rossz tapasztalatok. De az azt gondolom, hogy itthon is van éppen elég.  Persze mindenki a legjobb tapasztalatot a saját munkája alatt tapasztalhatja meg, és ehhez pedig az szükséges, hogy kimenjen. A fórumot egy velem nagyjából egy korú lány kezdte el írni, onnantól kezdve, hogy megfordult a fejében a kinti munka, és olyan embereket keresett, akik tapasztaltak voltak már ezen a téren. Neked van tapasztalatod? Megosztanád esetleg mással?

A külföldi munka

Ezen a fent említett oldalon, mindenki arról írt elsődlegesen, hogy a ferry-boat-123059_640legfontosabb az, hogy nyelvtudásunk legyen. Ha ez van, akkor már nagy baj nem lehet. Rendben, értem én, hogy legyen, de mennyi? Honnan tudom, hogy az enyém megfelelő? Meg ugye aki tanult nyelvet, az azt is tudja, lehet hogy megértem, amit a Balaton partján mondanak, de ha valaki telefonban nekiáll hadarni felét sem fogom megérteni annak, amit mond. Mi van, ha tájszólással beszél? Hiszen nálunk is van ilyen? ha már nem értem amit nekem akar mondani, akkor hogyan fog felvenni dolgozni…ez a sok kérdés, és mind megválaszolatlan.

persze nem csak én tettem fel ezeket a kérdéseket, hanem még sokan mások is. Szerencsére sokan le is írták az ő tapasztalataikat, és a véleményüket, az első útjukat, beszélgetésüket esetleg.

A nekem való állás

Végül beadtam a derekamat, igaz vagy két hétig tanakodtam rajta, és bújtam az internetet a válaszok után. Egymagam nem mertem belevágni, így ehhez a külföldi munkaközvetítő céghez fordultam, hogy keressenek egy nekem megfelelő szobalány állást. Hogy miért pont szobalány? Elsődleges szempont az volt, hogy nem volt szakmai végzettségem az azt igénylőkhöz. Tehát nem lehettem sem pincér, sem szakács, nem mintha vágytam volna bármelyikre is. Mosogatni nem szerettem volna, innen jött a szobalány állás, hogy ez lehet a nekem megfelelő. Nyelvismeretem igaz nincsen sok, de annyi pont van, hogy megértessem magam, és megértsem, hogy mit mondanak nekem. Ez már elég ahhoz, hogy bele merjek vágni egy ausztriai munkalehetőségbe.