A tűzoltó motorkerékpár figura nagy sikert aratott a kisfiamnál

 

Mindig is érdekelt a motorozás, de főleg a robogókért vagyok oda. Pár éve be is szereztem magamnak is egy darabot a kedvenc márkámból: egy igazi, dizájnos, tűzpiros Vespa ET4-gyel leptem meg magam. Imádok vele közlekedni, élvezem a száguldást és a szembeszél zúgását.

A négyéves kisfiam, Bálint is hatalmas rajongójává vált a járgánynak. Imádta nézegetni, utánozni a berregő hangját, és előszeretettel mászott fel rá. Persze még sosem vittem el magammal egy körre sem, mert nem szabad és veszélyes, akármennyire is kívánja. Megbeszéltem vele, hogy pár év múlva, amikor nagyobb lesz, beülhet mögém és együtt száguldhatunk. Mondanom sem kell, az anyja mennyire nem várja ezen időszak eljövetelét.

Közeledett Bálint szülinapja, és elég kézenfekvő volt, hogy minek örülne leginkább. Van egy kis műanyag, lábbal hajtós motorja, ami ugyanolyan piros, mint az enyém. Nagyon szerette használni, de idén már kinőtte a kis járművet. Azóta inkább a biciklijén teker végig az utcákon, ezért nem is gondolkodunk abban, hogy veszünk neki egy nagyobb lábhajtású kismotort. Ebből ő már kezd kinőni.

Mivel nagyon tetszett neki a robogóm, úgy gondoltam, miért ne kaphatna egy motor vagy robogó modellt. Olyan játék figurát, amivel a szobájában az autóút mintájú szőnyegén tud furikázni. A munkahelyemen, amikor már elegem volt az egyik projectből és egy kis szünetet akartam tartani, megnyitottam a jatekwebshop.eu nevű honlapot. Hatalmas választék tárult a szemem elé, játékfigurák, plüssök, jelmezek és társasjátékok hadai közül lehet válogatni.

játék figura

Beírtam az oldal keresőjébe a motor játék figura keresőszavakat, mire kidobott egy csomó, menőbbnél menőbb kis motor figurát. A Motorosrendőr és a BMW tűzoltó motorkerékpár között filóztam sokat. A Motorosrendőr azért volt nagyon vonzó, mert abba a szettbe tartozott egy rendőr játék figura is, ami nagy biztonsággal ült a motoron, de le is lehetett róla venni. Továbbá ez a figura hangokat is ad ki: magyarul beszél és járőr-hangeffektekkel van ellátva. Lendkerékkel és fényeffektekkel is rendelkezik.

A másik játék figura, a BMW tűzoltó motorkerékpár modell jobban hasonlított küllemre az én piros robogómhoz. Ez a figura piros-sárga tűz mintázatúra volt festve, igen részletgazdagon kidolgozva. A kormány és a kerekei mozgathatóak, valamint van rajta egy kis fék is. Végül arra jutottam, hogy a kisfiam inkább az én robogóm miatt szeretett bele a motorokba, és nem biztos, hogy tudna mit kezdeni egy járőröző motoros rendőrrel. Ezzel szemben a menő külsejű, lángokkal díszített motor biztosan elnyerné a tetszését.

Úgyhogy végül a tűzoltó BMW játék figura mellett döntöttem. Meg is rendeltem, bankkártyával fizettem. A visszaigazoló e-mailben az állt, hogy 2 munkanap múlva kiszállításra kerül a termék. Ennek a gyorsaságnak nagyon örültem, mivel a kisfiam szülinapja 4 nap múlva jött el.

Bálint születésnapján egybegyűlt a család. Addigra a kis motort szerencsésen átvettem és be is csomagoltam. Bálint izgatottan várta, hogy átvehesse a díszes ajándékcsomagot. Buzgón bontogatta és felcsillant a szeme, amikor megpillantotta a vagány piros-sárga tüzes motort. Boldog volt, hogy most már ő is úgy száguldozhat, mint az apja – igaz, egyelőre csak kicsiben.