Bakancslista kipipálva

Hallottál már olyan utazási irodáról, ami motoros túrát szervez, úgy hogy biztosítják a motorokat is? A feleségem és én nem, viszont már nagyon régóta a bakancslistánkon szerepelt a motoros túra is. Egy baj volt, hogy nem volt motorunk.  Ezért úgy döntöttünk tavaly nyáron, hogy a baráti társaságunkkal szervezünk egy nagy túrát, ahol keresztülmotorozzuk egész Franciaországot. Hétfő hajnalban indult a repülőgépünk. Másfél óra alatt Lyon-ba voltunk, és már ott a reptéren vártak minket a motorok. Az első két nap csodálatos időnk volt, de a harmadik nap annyira esett az eső, hogy kényszerpihenőt kellett tartanunk egy kis faluban. Emiatt 2 napig  0-24-ben együtt voltunk, mind a 13-an. Egy kis panzióban szálltunk meg, aminek klassz kis ebédlője volt. Itt mind elfértünk, ezért úgy döntöttünk, hogy az este rendezünk ott, egy kis beszélgetős estet. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy valaki a lakásbiztosításokról beszél. Ez a téma engem is érdekelt, mivel nemrég vettünk egy telket Pesten és a leendő házunkra mindenféleképpen akartunk lakásbiztosítást kötni. A barátom éppen azt mesélte, hogy ő milyen előnyös és teljeskörű lakásbiztosítást kötött ezen az oldalon. A többiek is helyeselték a lakásbiztosítás kötést, mivel manapság már annyi kár érheti a tulajdonainkat, hogy jobb mindenre felkészülni. Lehet, hogy valamilyen vandalizmus éri, vagy természeti csapás, vagy csak a gyerek véletlen elfelejti kikapcsolni a sütőt mielőtt elmegy otthonról.

Este miután felmentünk a saját szobánkba a feleségemmel, elmeséltem neki az esetet, és elkezdtünk beszélgetni arról, hogy milyen lakásbiztosítást szeretnénk kötni. Milyen összegben akarunk befizetni, milyen időtartamra szeretnénk, illetve, hogy akarunk-e mellé kiegészítő biztosítást is igénybe venni. Így visszagondolva, talán nem így terveztük ezt a motoros kiruccanást, de szerintem ennél hasznosabban nem tölthettük volna el ezt az estét. Végül abban maradtunk, hogy a lakásbiztosításunkat ezen az oldalon fogjuk megkötni, mert itt tudunk még kiegészítő szolgáltatásokat is igénybe venni. Úgy gondoltuk, hogy nagyon fontos, hogy az autónkra is legyen biztosítás, illetve mivel környezettudatosak vagyunk a leendő házunkon napelemek is lesznek, amire szintén tudunk biztosítást kötni. Ez az este eredményesen és elégedetten zárult a számunkra. Ami a túrát illeti, a többi napon szerencsére már nem esett az eső, így kicsit izgalmasabb dolgokkal foglalkoztunk. Végigmotoroztuk egész Franciaországot. Olyan gyönyörű helyeken jártunk, amikről még álmodni sem mertünk. A Francia-középhegység tájai annyira elbűvöltek minket, hogy elhatároztuk, hogy talán a nyugdíjas éveinkre odaköltözünk, bár ez még a jövő zenéje. Most még élveztük a sebességet, a szelet és a szabadságot.

A túráról hazaérve, tele voltunk energiával, így el is kezdtük rögtön az új ház építését, ami hamarosan kész is lesz. Ahogy lerakjuk az utolsó raklapot, rögtön megyünk megkötni a lakásbiztosítást, és ki tudja, talán a lakásbiztosítás nemcsak egy autóra fog még kiterjedni, hanem egy új motorra is.