Hobbi, és az angol nyelvtanfolyamok

skyline-820991_640Mindenkinek van valamilyen hobbija, kinek praktikusabb, kinek ismertebb, van amit jobban kedvelnek, és van, amit nem.

A hobbik

Ahány ember, annyi féle, ez ebben az esetben is teljesen igaz. Nem csak az emberek befolyásolják, hanem a korok is, és a nemek is. Egy férfinak, és egy nőnek, ugyan úgy egy fiúnak, és egy lánynak is más szórakozásuk lehet. Persze van olyan is, amikor az utak találkoznak, és azonos hobbijuk van.

Van aki a kézműveskedést szereti, van aki különböző tárgyakat gyűjt, de olyan is, aki mondjuk a művészetet szereti…számos dolog van, hiszen különbözőek vagyunk.

Persze az is előfordul, hogy valakinek mondjuk a könyvek, az olvasás, a tudomány a fontos, és ebben leli az örömét. Emlékszem, a nagynéném a könyveket szerette világ életében. ha valami jó kötetet látott, biztosan szerette volna megvásárolni, de olvasni is szeret e mellett. Persze csak annak érdemes könyveket vásárolni, aki el is olvassa őket, hiszen azért, hogy a polcon porosodjon, felesleges.

A fiúk persze szeretnek sportolni is éveken keresztül. Az egyik barátnőmnek a férje is rajong a fociért. Ma már 43 éves, de a mai napig jár a labdát rúgni. Ha jól emlékszem, talán két csapatnál is le van ma már igazolva, ebből az egyik már az öregfiúk csapata. Hát nem tudom, meddig fogja majd bírni, hiszen igaz kell a sport, és a mozgás, de néha olyan fáradt, és izomláza van, hogy ezt is csak egy bizonyos korig lehet bírni verseny szerűen.

Az elméleti hobbik

Olyan is előfordul, mint említettem, aki tanulni szeret. Igaz ebből kevesebb akad, ilyen ismerősöm a mai napig csak egy van. Ő tényleg rajong a tudásért, és igazi tudás vágya van. Ami érdekli, azt mindent elolvas, vagy meg szeretne tanulni. Ma már egyetemre jár, jövőre fog végezni. Mindent megtanult ez idő alatt, amit szeretett volna. A nyelvek elsajátításában nagyon jó, ezt mindig is irigyeltem tőle. Hihetetlen, micsoda agya van. Nemrég az angol nyelvtanfolyamok valamelyikén vett részt. Ha jól emlékszem nyelvvizsgára készül éppen belőle. Ez mellett még beszél németül, és olaszul. Az olaszt kevesen választják, ő teljesen beleszeretett. Emlékszem, mikor mesélte, hogy tavaly voltak kint két hetet Olaszországban, és hogy milyen jó volt kint, a nyelv is amit beszéltek, ilyen szép volt. Akkor döntötte el, hogy tanulni fog, és még egy nyelvet hajlandó megtanulni. Igen szerencsésnek mondhatom, mert ha másból nem is, a nyelv ismeretéből már meg is élhet, hiszen ha talál magának valami fordítást, vagy hasonló munkát, igen csak jól kecsegtető állás.

 

Mindegy, hogy milyen hobbink legyen, fontos, hogy szeressük azt. Kikapcsoljon minket, és az érdeklődésünknek megfelelő legyen. Bármit ki lehet manapság már próbálni. Ki mit szeretne. Ma már minden elérhető, és kipróbálható.

Ha pedig össze kell hasonlítanunk azokat, akik besavanyodva ülnek otthon, vagy van olyan, ami érdekli őket, miért ne tanulhatnánk meg, vagy járhatnánk utána. Soha ne hagyjuk magunkat lebeszélni semmi olyanról, ami minket érdekelhet. nem baj, ha ez másnak nem tetszik, vagy furák leszünk ez miatt, de csak azzal foglalkozzunk, hogy nekünk mi a jó, és semmilyen más elvárással ne foglalkozzunk. Csak az számít, hogy minket mi érdekel, és mit szeretnénk.