Így adtam el a régi motorom gyorsan egy apróhirdetési oldalon

Tudjátok rólam, hogy mindenem a motorozás. Ez a kedvenc sportom, mindig megnézem a versenyeket is a tévében, de ez már több, mint egyszerű hobbi, hanem inkább már életstílus. A legtöbb barátom is motorozik, így gyakran megyünk el együtt különböző motoros rendezvényekre, vagy olykor túrákat is szervezünk. Legutóbb például hatan mentünk el Bécsbe, és nagyon jól éreztük magunkat. Szerencsére kellemes volt az idő, száraz volt az aszfalt, hisz nem esett már egy hete, így könnyen és gyorsan kijutottunk.

De nem is erről az útról akartam nektek mesélni, hanem arról, hogy hogyan sikerült eladnom egy régi motoromat. Már tényleg elég kopott és leharcolt, nem is működik igazán, de eddig sajnáltam csak úgy kidobni. Abban reménykedtem, hogy én meg tudom csinálni, de se időm se pénzem nincs arra, hogy megvegyem meg felkutassam hozzá a még szükséges alkatrészeket. Sokáig gondolkodtam, mi lenne a jó megoldás, mert most csak úgy porosodik a garázsban, és foglalja a helyet. Tényleg jó lenne kezdeni vele valamit.

Hirtelen eszembe jutott, hogy az apósom régebben mesélte, hogy volt egy régi fűnyírója, ami helyett újat vett, és a régit pedig eladta a neten keresztül. Azt mondta, ott minden új apróhirdetés ingyen van, és ahhoz képest, hogy a régi nyírója kicsit kopott volt már, gyorsan talált rá vevőt.

Ezért nekem is nagyon megtetszett ez az ötlet, hogy a neten keressek a motorra vevőt, és így meg is néztem, milyen lehetőségek vannak. Az oldal, amit az apósom ajánlott, praktikusnak és könnyen kezelhetőnek tűnt. Szerencsére volt külön olyan kategória is, ahol járműveket árultak, például értelem szerűen autókat, de emellett motorokat is. Az is nagyon jónak tűnt, hogy a motorokon belül is több kategória létezik, például crossmotor, chopper, sportmotor, quad, robogó, épített motorok és így tovább. Így én is könnyebben tudtam tájékozódni az oldalon, és el is határoztam, ha legközelebb szükségem lesz egy alkatrészre, először itt nézem meg.

Szóval meghirdettem az ősrégi motort és meglepő módon nagyon gyorsan meglettem a dologgal. Először regisztrálni kellett, de azt amúgy is megtettem volna, mert kinéztem már egy visszapillantó tükröt a sárga KTM motoromra, ami múltkor megsérült, amikor lehorzsolta egy kocsi.

Regisztráció után pedig már csak annyit kellett tenni, hogy megadom a termék adatait. Az oldalon van erről egy nagyon egyszerű és könnyen érthető cikk, ami részletesen elmagyarázza, hogyan lehet gyorsan és probléma nélkül meghirdetni bármilyen terméket.

Először is ugye a termék nevét kell megadni, kell a hirdetésnek egy cím. Ezután meg kell adni a kategóriáját, és ugye már meséltem is arról, hogy konkrétan be tudom tenni a sportmotor kategóriába, mert olyanjuk is van, így a vevő, aki pont ilyesmit szeretne, könnyen megtalálja. Ezután már csak annyi volt a dolgom, hogy megadtam a termék helyét, megírtam hozzá egy leírást, és feltöltöttem még néhány fényképet.

Az egész folyamat nagyon gyors és egyszerű volt. Biztos, hogy pár fölös alkatrészt is meg fogok még hirdetni, amik egyelőre szintén csak a  garázsban porosodnak, és hátha valakinek pont arra a dologra van szüksége, amivel én már nem tudok kezdeni semmit.

Nem volt sok reményem a motorral kapcsolatban, de elég hamar akadtak rá jelentkezők. Két vagy három emberel üzenetet is váltottam, érdeklődtek még a motor egyéb paramétereiről. Végül egyikük azt mondta, hogy neki pont megfelelő lenne ez a motor, azt se bánta, hogy nem működik, és meg kell javítani.

El is jött hozzám pár nap múlva a vevő, és megkötöttük az üzletet. Örültem, hogy ilyen jó apróhirdetési oldalra találtam, és nem dobtam ki a motoromat a szemétbe, hanem kis javítás után más még boldogan használhatja.