Kinek a motor- kinek a kunert babakocsi

A párom amióta motorozik, másról sem tud beszélni, csak a motorokról, a helyekről, ahol járt, a motorozásélményéről. Szeretem a motorokat, örülök neki, hogy boldog, de őszintén szólva néha kezd sok lenni, néha kezd elegem lenni a motorokból a motoros történetekből, és abból, hogy minden történet végén kihozza, mennyire jók a motorok. Persze, ha ezt az újdonsült szokását megemlítem neki, akkor a válasza az, hogy túlreagálom. Nem firtattam a dolgot, sokkal inkább ráhagytam.

A héten látogatóba érkezett hozzánk az egyik barátnőm, Klári, aki éppen gyereket vár, és a férje. Nagy dolog a gyerekvállalás, így az életük minden pillanata a születendő kisgyermekük körül forog, éppen ezért a párom nem szeret sűrűn összefutni velük.

Az ebéd után leültünk beszélgetni, és el is kezdődött. Klári lelkesen mesélni kezdte, hogy honnan vásárolt babakocsit. Van egy bolt, Babaverda áruház – aranyos és kreatív a neve, főként ez segített benne, hogy megjegyezzem – , ahol modern, és elegáns babakocsikat vásárolnak. Nekik meg szükségük volt egy babakocsira, hiszen nemsokára egy taggal bővül a kis családjuk. Tulajdonképp úgy talált rá, hogy olvasta, milyen jó a kunert babakocsi. Nekem fogalmam sincs róla, hogy az mi, de ő állította, hogy a kunert babakocsi a legjobb választás. A párom naiv volt, ő rákérdezett, hogy mi is az pontosan. Nos, Kláriról tudni kell, hogy szeret beszélni, így az egészet a legelejétől kezdte el. Egy friss szülő életében egy hatalmas nagy választás a babakocsi vásárlás, mivel a babakocsi végig fogja kísérni őt, és a gyerekét, jó esetben a második, és harmadik, vagy azután következő gyermekeit is. A kisbabákat viszont nem lehet végig egy fajta babakocsiba fektetni, egy bizonyos kor után sportülésre is szükségük van. Egy babakocsinál nagyon fontos, hogy tartós és biztonságos legyen, és ő mindenképpen olyan babakocsit akart venni, amihez van több kiegészítő is, és gyakorlatilag születéstől kezdve a babakocsis időszak végéig használni tudja majd, nem szándékozik újat venni. A kunert babakocsik pedig kifejezetten jók, mivel autós ülés, mózeskosár és sport ülőrész is jár hozzájuk. Magasan ül benne a gyerek, és a teleszkópos felfüggesztési rendszernek és a kiemelkedően jó rugózásnak köszönhetően sokkal könnyebben veszi a terepviszonyok állította a akadályokat, miközben a gyerek sem ébred fel benne. A kunert babakocsi kifejezetten jól véd az időjárási viszonyokkal szemben, és a mózeskosár nagyon könnyen lecsatolható, így a baba mozgatása kifejezetten egyszerű. Ráadásul, mint megtudtam, nagyon szép színekben kapható, a kupolája is lecsatolható és nem kell külön autósülést sem venni, amíg a baba elfér benne. Egyszóval a kunert babakocsi mindet tud, amit Klári szeretne, sőt, még többet is, és ezt mindenkivel meg is akarja osztani.

A bolt, ahol vette, webshoppal is rendelkezik, de rendes üzletet is működtetnek. Nagyon jók lehetnek, mert Klári egész délután csak erről lelkendezett, a babakocsiról, amit vett, arról, mennyire jó volt minden babakocsit tologatni a boltban, és hogy valóban a kunert babakocsi volt a legjobb választás, és nem is érti, miért vannak még emberek, akik nem innen vesznek babakocsit, és miért elégednek meg az elmondása szerint „gagyi fapados” babakocsikkal, mikor ilyen gyöngyszemeket is találhatnak, ráadásul elmondása szerint nem is volt olyan drága. Szerinte máshol sokkal rosszabb minőségűeket árulnak drágábban. Ez a kunert babakocsi amúgy is prémium minőségű, mint minden babakocsi, amit egyébként itt kapni lehet. Klári litániájának a férje vetett véget, aki jelezte, hogy menniük kellene már haza, így elbúcsúztunk, és vigyorogva álltam a férjem elé a nappaliban.

Természetesen egyből elkezdett arról panaszkodni, hogy Klári tényleg csak a babakocsijáról tud beszélni, és nem érti, hogy lehet ennyit beszélni egy dologról. Mikor közöltem vele, hogy Ő ugyanezt csinálja, csak a motorokkal kapcsolatban, belátta, hogy igazam van. Én szeretem a motorokat, kifejezetten semmi bajom sincs velük, de néha másra vágyik az ember, mint a motorokra. Így végül abban maradtunk, hogy néhanapján majd másról is beszél, nem csak a szeretett motorokról.