Kuponvadászat, bukósisak akciók

Egy időben sokszor néztem a külföldi csatornán egy sorozatot. a lényege arról sticker-473635_640szólt, hogy vannak különböző kupon vadászok. Te tudod, hogy kik ők? Miért hívják őket kupon vadásznak?

A kuponok

Sok esetben tartják feleslegesnek ezeknek a gyűjtését. Bevallom őszintén, egy időben én is feleslegesnek találtam őket, és ki is dobáltam azonnal a postaládából. Aztán amikor elkezdtem ezeket a sorozatokat nézni változott meg minden.

nem voltam egy kimondottan tévé függő ember, de miután hetekig tüdő gyulladással voltam otthon, sokat nem tudtam csinálni, mint hogy a tévét bámultam. Sok esetben leesett az állam.

A történet lényege a következő: Kint Amerikában (a sorozat ott játszódott) bemutattak minden alkalommal egy családot, hogy ők hogyan élnek, hogyan változtatta meg az életüket a kupon, a keresése, vagy éppen a gyűjtése. Szóval, újságokból, szórólapokból, vagy az internetről letöltött kedvezményes kuponokat kivagdosták, és egy gyűjtő rendszerbe rakták. Hét némelyik olyan volt, meg kell hogy mondjam, mint valamilyen banki dosszié. Lebontva hónapokra, csoportokra osztva, különböző kategóriákban. Külön a gyümölcsök, zöldségek, tisztálkodó szerek, minden ami egy háztartásba kell.

A kupon könyvet felpakolva elindultak vásárolni. Vagy három kocsira való cuccot vásároltak, mindezt potom összegért. De ez mellett, még az is ki volt számolva precizen, hogy mennyit fog majd fizetni. Tehát mondjuk úgy, hogy forintban érthető legyen, 30.000 forint értékű vásárlást lebonyolított mondjuk 6000 forintért.

Az akciók

Sokan nem foglalkoznak azzal, hogy mi akciós, és mi nem, mi mennyibe kerül. Azt gondolom, az emberek nagy része pedig nem is tehetné meg.

Az egyik nagyobb bevásárló központban dolgozik az ismerősöm. Ritkán járok pénteken boltba, de múltkor pont be kellett szaladnom, és ez volt a kézen fekvő.

Hát azt a bolondok házát, ami ott volt. A kasszánál sorban állva, mindenkinek tele volt a kosara minden félével. De már akkora mennyiségben, hogy nem hiszem, hogy egy hétvégére ennyi kellhet. Aztán kiderült, hogy amióta vasárnap zárva an a bolt, azóta mindenki úgy vásárol, mintha egy hétig zárva lenne. Borzalmasan sok felesleget vásárolnak meg az emberek, ami azt eredményezi, hogy a bevásárló központnak sokkal több haszna lett még így is, hogy egy héten egy alkalommal zárva vannak.

De ez ugyan olyan, mint az ünnepek körüli mizéria. Akkor is ugyan ez van.

Egyéb akciós termékek

A kifutó termékeket, vagy amikor mondjuk egy nagy gyártó akciózza le a termékeit, arra érdemes odafigyelni. Hogy miért? Vegyünk egy egyszerű példát. Ha mondjuk a bukósisak akciók feliratot látjuk valahol, és éppen szükségünk van egyre, érdemes figyelni, mert lehet, hogy az eredeti árhoz képest akár 20 vagy 30 százalékkal olcsóbban is meg tudjuk vásárolni.

Ezekre már azt gondolom érdemes mindenképpen odafigyelni.

Az, aki azt szeretné, hogy több pénz maradjon a pénztárcájában, mindenképpen figyeljen oda ezekre. Abban az esetben pedig, ha megtehetjük, hogy nagyobb mennyiségben vásárolunk egy adott termékből, amit használunk, akkor még mennyiségi kedvezményt is kaphatunk. Persze ez a nagyobb mondjuk az ABC-be vásárlók részére fenntartott helyeken lehetséges, de ettől függetlenül mi is vásárolhatunk ilyen helyen. Ha mondjuk a használt mosóporunk pont olyan akcióban szerepel, hogy 3 után 1 ajándék, érdemes elgondolkodni rajta, hogy megvásároljuk, ha a költségeink engedik. Számos ilyen akcióval igen csak sok pénzt takaríthatunk meg magunknak.