Megfelelő kellékek, krossz bukósisak

tool-384740_640Mindennek megvan a maga megfelelő eszköze. Nem véletlenül vannak a szabályok, amiket be kell tartani. Persze sokan igyekezek sokszor kibújni alóluk, de ennek sokszor meg is van a böjtje.

A megfelelő eszközök

Mindegy, hogy egy szerszámot, egy sporteszközt, vagy egy autót veszünk, mindennek megvan a maga eszköze. Vegyünk egy egészen egyszerű példát. Ha mondjuk szükségünk van egy alkatrészre, nem vehetjük meg másikét, hanem csak azért az autóét.

De nem csak egy autónál van ez. Tegyük fel valaki sportol, motorozik. Annak is megvan a maga fajtája, hogy ki milyen motort használ, vagy versenyez. Tegyük fel valakinek van egy gyorsasági motorja, neki nem felel meg mondjuk egy krossz bukósisak.

A megfelelő eszközök fontossága

Persze sokan örülnek annak ha mondjuk meg tudnak vásárolni egy olyan tárgyat, vagy dolgot, amire éppen vágytak, nem hogy még a hozzá való eszközöket is megvásárolja. Pedig igen is fontosak.

Igaz, hogy sok esetben drága a plusz eszközök, felszerelések megvásárlása, de ugyan akkor életet is menthet.

Az egyik barátnőm férje motorozik. Már akkor is igen nagy szenvedélye volt, amikor összejöttek, így nem jelentett újdonságot neki. Persze a jó dolgokat szeretjük, viszont a rosszakat ne, és nem is lehet rá felkészülni. Így van ez a balesetekkel is. Ők sem voltak rá felkészülve, erre azt gondolom, nem is lehet. Már évek óta együtt voltak, és soha nem történt semmi baj, de egyszer meg kellett. Emlékszem, sírva hívott fel, hogy Rolandnak motorbalesete volt. Azt hittem, hogy megáll a szívverésem, amikor ezt kimondta. Persze azonnal ott hagytam mindent, és a közölt korházba rohantam hozzá. Hát azt a pár órát, amíg a műtét tartott, senkinek nem kívántam volna soha. A várakozás, amit az ember ezelőtt csak a tévében lát, mikor órákat ülnek a váróteremben, és amikor kinyílik a műtőajtaja, mindenki felpattan, hogy hozzá jön az orvos, vagy valaki. Persze a nővérke nem adhat információt, és csak kegyesen mosolyog, miközben neked minden átfut a fejeden, vajon él e még a szeretted, vagy sem. Hat órás volt a műtéte. A rossz esés következtében, eltört a bordája, combnyaktörése volt, zúzódások, vállcsonttörés…de életben volt. Mindezt a megfelelő védő felszerelésnek köszönhette, a jó motoros ruhájának, a profi krossz bukósisaknak, és a többi egyéb felszerelésnek.

A felépülése igaz hosszú volt, és még fizikoterápiára is kellett járnia, de végül felépült.

Tehát, ha csak ezt az egy történetet vesszük figyelembe, mindenképpen törekedjünk arra, hogy bármit is sportoljunk, vagy használjunk igyekezzük megóvni magunkat, a megfelelő védőfelszerelés megvásárlásával.