Motorok, szigetek, nyaralás, utazás, ajándék, ablakszigetelés

Mindenkinek van egy saját maga által összeállított értékrendje, hogy tudja, hogy számára mi a fontosabb az életében, a mindennapokban. Egyfajta hierarchia, sorrend a dolgok között. Vannak persze testi és lelki szükségleteink, amik a létfenntartáshoz kellenek, de ezen felül egyénileg, személyenként, ahányan csak vagyunk ezen a világon, vagy a Földön, mind mind különbözünk egymástól, még ha persze van is bennünk néhány hasonlóság. Sosem leszünk teljesen egyformák. Ez tény.

Én szerény személyemnek is van természetesen egy önálló értékrendem, amihez próbálom is igazítani a döntéseimet az életem során, de gyakran előfordul, megesik, hogy változtatni kell azon a bizonyos sorrenden, még ha ez nehezünkre is esik.

A befolyásoló tényezők lehetnek mások, vagy esetleg az idő miatt, vagy a pénz, ami még nagyon nagyon sok mindent más irányba terelhet az eltervezettől függetlenül.

Számomra az élvezet, az utazás és a motorozás, ami mindig is, talán holtversenyben egymás mellett foglalnak helyet szívem dobogóján, nem akarnék közülük választani. Az a jó, hogy ha utazok, tudok a helyszínen is motorozni, legyen az egy sziget akár, vagy egy nagy, híres, zsúfolt város, mint Budapest vagy New York és még sorolhatnám. Számtalan helyet bejártam már, viszont most van egy célom. Egy új.

Először egy új motort szerettem volna venni, mert egy részt nagyon szeretem, ha legalább kettő motorom van otthon, hogy ha ne adj isten valamelyiknek műszaki hibája van, vagy valami történik vele, ami miatt nem tudnám használni, akkor ez semmiben se befolyásolja az életemet, amíg nincs kész a javítása, mert a garázsomban lesz egy másik, akire jóban rosszban ugyan úgy számíthatok.

Azonban most mégse tudok venni motort, mert így, hogy már családom lesz lassan, saját családom, bár az még remélem arrébb, de gyerekek, stb. fontos, hogy kicsit önállósodjak és most megígértem apukámnak, hogy neki segítek a ház körüli teendőkkel. Ez a dolog viszont kicsit költségigényes és nem beszélve akkor még az időről. Anyukámat lepjük meg  a szülinapja alkalmából, hogy kicsit kipofozzuk a házat. Már rá fér az öregre, ( most a házunkra gondolok), hogy kicsit pofásabb  külsőt öltsön, megérdemli. Másodszorra pedig az ilyen kedves és nem utolsó sorban hasznos meglepetések, ajándékok azok, amik a legtöbb örömöt okozzák, szerintem legalább is és én imádok másokat meglepni, megajándékozni, mosolyt csalni az emberek, szeretteim arcára. És még egy ok, hogy meg kell mutatnom apukámnak, hogy képes lennék ellátni, mint családfő a ház körüli tevékenységeket, ha majd úgy alakulnak a dolgaim, de mint mondtam, ez még kicsit arrébb van, mert még egyetemen vagyok hallgatói pozícióban, szóval egyelőre próbálom élvezni az életemet magamban, aztán majd idővel olyannal, aki megérdemli, hogy megosszam vele az élményeimet én meg boldogan fogom fogadni az övéit.

Így lemondtam az új motoromról és nem is utazok most egy ideig sehová. Szerszámokat legalább nem kellett venni, mert a ház garázsa tele volt, talán soha nem használt eszközökkel, amik azért voltak, hogy legyenek, mert egészen idáig, a ház felújításáig nem használta őket az égvilágon senki. De azért így is meg kellett látogatni jó néhány szaküzletet, boltot, hogy többek között például festéket vegyünk, hogy élénkítsük a ház régi falain lévő kikopott, egykor régi pompájában lévő színeket. Ez a feladat még nem is tűnt túl nagy falatnak. De aztán az én drága édes egyetlen apukám kitalálta, hogy cseréljük le az ablakokat. Most kifér a keretből és egészen barátságosak lettek az ablakszigetelés árak is a hónapokban.

Így nekiálltunk a nagy munkálatoknak. Négy hetünk, tehát körülbelül csak egy hónapunk volt anyukám szülinapjáig, akit szerettünk volna leginkább meglepni azzal, hogy kicsit fényt viszünk újra a házunk köré. Szerencsésen megoldottuk az ablakszigetelést, kifestettük a falakat is, kicsit takarítottunk, lomtalanítottunk, lombtalanítottunk a házban, az udvaron, mindenhol és végre ugyebár hasznát is vettük az eddig a garázsban elhagyatottan elfekvő szerszámoknak. Most azonban hálásak voltunk érte, hogy volt úgymond raktáron. Hiszen nem kell mindenből új. Persze egy új motornak mindig örülnék, de ez a jövő zenéje. Most fontosabbak voltak a ház körüli teendők, amikkel sikeresen végeztünk is még időben.

Olyan profi munkát végeztünk a drága ezermester, örökromantikus apukámmal, hogy az egyik ismerősünk, aki ablakszigeteléssel foglalkozik meg is kért minket, hogy segítsünk neki az egyik ügyfelének házának építésénél a szigetelésben. Pár alkalommal visszahívott minket azóta melózni, asszisztálni és én az ezért kapott pénzt ügyesen, takarékosan félre is raktam. Pár hónap után össze is gyűlt annyi, hogy bár új motorra még nem telt belőle, de sikeresen elutaztam egy olyan helyre, ahol még sosem jártam.

Így végül örömet tudtam szerezni édesanyámnak apukámmal együtt és az ablakszigetelésnek köszönhetően lassan egy új motort is üdvözölhetek a családban.