Motorozás közben jönnek a legjobb ötletek. Mint, ahogyan az, hogy napelem rendszert szereltessek a házunkra

Bele gondoltál már abba, hogy mennyi minden működik napelemmel? Például a számológépet. Feltéve, ha van ilyened, és nem mindent a telefonodon számolsz. Nekem még szükségem volt erre, és azóta is használom, mert megszoktam és szeretem, ráadásul egy jobb számológépen sokkal több mindent ki lehet kalkulálni, mint a telefonos alkalmazáson.

A lényeg azonban az, hogy én ezen a múltkor gondolkodtam el, hogy milyen jók is ezek a napelemek és mennyire hasznosak. Éppen motoroztam és azt vettem észre, hogy egyre több ház tetején fedezhetőek fel ilyen elemek. Amikor haza mentem leültem a gép elé és utána olvastam ennek. Találtam is egy nagyon jó oldalt, amely pontosan napelem rendszerrel foglalkozik. Ezt böngészve arra jutottam, hogy nekünk is kéne egy. Nem csak abból a szempontból hasznos, hogy egy idő után megtérül az ára, hanem még környezetbarát is. Megtudtam, hogy hogyan is működik egy ilyen rendszer, hogy hogyan alakítja át a nap sugarait energiává. Azt, hogy fontos, hogy legyen egy berendezésünk, amely ezeket az átalakított energiákat a vezetékekbe juttatja, és ez által mi fel tudjuk azt használni. Szerencsére mindezt ahol olvastam, ott foglalkoznak is ezeknek a beszerelésével. Írták, hogy előbb felmérik a helyszínt, ugyanis nem mindegy, hogy milyen irányban fekszik a lakás, valamint, hogy milyen állapotban van, régi vagy új építésű, kicsi, közepes, vagy nagyméretű. Hiszen a ház mérete befolyásolja a napelem méretét is. Kértem is egy árajánlatot. Egy két napon belül már vissza is hívtak és úgy érzem, hogy teljesen korrekt és vállalható árral álltak elő. Mondták, hogy majd kijönnek és ők is megnézik a házat, de hallás alapján szerintük rendben lesz. Azt viszont olvastam, hogy ez általában egy elég hosszú folyamat szokott lenni, amíg beszerelésre kerül a napelem. Nem azért, mintha magának a szerelésnek annyi idő kéne, hanem azért, mert kell hozzá egy csomó engedély, és van vele egy csomó papír munka, amelyeknek a feldolgozása, mint már tapasztalhattuk nem szokott túl gyorsan haladni. De úgy vagyok vele, hogy ha mindent sikerül elrendezni, akkor nagyjából nyáron már fel is szerelhetik, ami amúgy szerintem egy teljesen ideális időszak. Egyrészt, mivel tudjuk, hogy akkor süt a legtöbbet a nap és akkor a legerősebb a fénye, továbbá sokkal egyszerűbb olyankor megejteni az ilyen műveleteket, mint amikor hideg van.

napelem rendszerSzóval már alig várom, hogy eljöjjenek, megnézzék a lakásunkat és nagyon-nagyon remélem, hogy alkalmas lesz erre a lakásunk és a tetőszerkezet, mivel én már nagyon bele éltem magam. Úgy érzem, ezzel tennék valami jót a háztartásommal, a családommal és hát a környezetemmel is.

Többek között azért is szeretek nagyon motorozni, mivel ilyenkor úgy érzem, hogy kitisztul a fejem, nyugodtan tudok gondolkodni, sokkal jobban oda tudok figyelni az ilyen dolgokra. Kivéve, ha a belvárosba, vagy az autópályán kell menni. Olyankor nyílván csak a vezetésre tudok koncentrálni, hiszen az első a biztonság. Meg hát az a nagy forgalom annyira le is fárasztja az ember agyát, hogy az valami hihetetlen. De ilyenkor, amikor kicsike falvak között megyek, ahol az embernek néha az az érzése, mintha megállt volna az idő teljesen feldob és kikapcsol. Például egy ugyan ilyen túra során jöttem arra rá, hogy mennyire szeretnék egy kicsit kertészkedni. Manapság már az is hobby szinten űzöm, és imádom. Jó, amikor az ember össze tudja hangolni a kellemest a hasznossal.