Motorozás mint hobbi vagy mit sport

motorcycle-157041_640Sokan motoroznak a baráti társaságban. Szerencsére, az én páromat még nem érte el ez a láz, de remélem, hogy nem is nagyon fogja.

Nincs semmi gondom a motorokkal, de egy igen költséges hobbinak tartom. Nem elég az, ha valakinek van egy motorja, és gurul vele. Annak a motornak biztonságosnak, megfelelőnek kell lennie. Persze még ez is kevés, hiszen nekünk is szükségünk van a megfelelő eszközökre az egészségünk érdekének a védelmében.

A biztonság

Ha már van egy megfelelő motorunk, amit megvásároltunk magunknak, arra is figyeljünk, hogy megfelelő biztonsági öltözékünk, védő ruházatunk legyen. Hogy ez mit is jelent pontosan, és mikre lesz szükségünk?

Minden attól függ, hogy milyen motorunk van? Ha mondjuk egy gyorsasági, akkor azért több dologra is szükségünk lesz. Ami biztos, hogy minden esetben szükségünk lesz egy megfelelő bukósisakra, ami a mi méretünk, és tökéletesen illeszkedik a fejünkre. Ha nagy testű motorunk van, akkor egy megfelelő védő ruházatra is szükségünk lesz. Ez lehet egybe részes is, vagy akár külön részes is. A lényeg, hogy szintén a mi méretünk legyen, mert így fogja megfelelően megvédeni a testünket. Ezeket a felszereléseket már úgy gyártották, hogy tele vannak különböző protektorokkal, amik védik a kényes testrészeinket. Hogy melyek ezek a testrészek? Ilyen a hátunk, a gerincoszlopunk, ami ha megsérül igen csak nagy bej is történhet. A könyökünk, a vállunk is igen sérülékeny, és a térdünk is, így ezek is kaptak megfelelő védőburkot.

Persze ahány motor, annyi féle védőfelszerelés, és annyi féle bukósisak is. Minden motorhoz majdnem más fajta illik.

Nem elég, ha vásárolunk egy motort, mindenképpen igyekezzünk a megfelelő védőfelszereléseket is megvásárolni. persze ha ezek megvannak, akkor is nagyon vigyázzunk egymásra, és a környezetünkre is.