Motorozásnál könnyen ott hagyhatjuk a fogunkat és érdeklődhetünk a fogpótlás árak után

A motorozás a legtöbb férfi számára párosul a szabadság érzésével, bár sok nő is így lehet ezzel. Na meg persze a gyorsaság az, ami vonzza őket. Sokszor én is elgondolkodtam, mikor ültem a kocsiban a dugóban hazafele menet és a motorosok rendre húztak el a kocsisor mellett, hogy lehet, váltani kellene. Persze ilyenkor az is eszembe jut, hogy nem öltözhetek akárhogy, mivel szeretek csinosan öltözni, ez így kivitelezhetetlen lenne. És ott az időjárás is. Bármikor eleredhet az eső és máris úgy nézek ki, mint egy ázott egér, bukósisak ide vagy oda. Nem beszélve a veszélyekről sem, mert a motorozás veszélyes üzem. Nem elég, ha mi vigyázunk, ha az autósok nem figyelnek és nem toleránsak, akkor könnyen baj lehet a vége.

 

De nem kell ahhoz motorra ülni, elég például a bicikli is. Öcsém például nagy BMX fan, versenyekre is szokott járni. Tudjátok, azokon a fura pályákon ugratnak fel-le, néha elég hajmeresztő még nézni is. Eddig viszonylag kisebb sérülésekkel megúszta az eséseket, de a legutóbbi alkalommal sikerült olyat zakóznia, hogy a foga bánta, ráadásul az első foga. Szerencsére nem az egész tört le, hanem az egyik csücske, de volt riadalom így is természetesen, mert eléggé vérzett a szája. Mondjuk, ez sajnos ennél a sportnál benne van a pakliban, csoda, hogy valamelyik végtagját még nem sikerült eltörnie. Az a szerencséje, hogy nagyon jó fogorvosunk van, aki nagyon rövid határidőn belül tudta őt fogadni, mert addig nem hajlandó emberek közé menni, amíg a fogpótlás nincs megoldva, bár ezt teljesen megértem, hiszen front fogról van szó. A fogászat, ahova járunk esztétikai fogászat is egyben, így nem kellett gyorsan keríteni egyet, akinél lehet a fogpótlás árak az egekben vannak. Mint mondtam, nagyon rugalmasak mindig az időpontokat illetően, mivel az ügyfél az első, igyekeznek mindig olyan megoldást találni, ami a páciensnek a legjobb. Az árak abszolút megfizethetőek, de emellett nagyon modern és jól felszerelt rendelőben működnek, a link alatt egyébként meg is lehet találni őket. Persze egyből megröntgenezték a fogát, hogy sérült-e fog komolyabban, van-e szükség gyökérkezelésre. Nagyon szuper, hogy ezt is házon belül végzik, nem kell ezért külön máshova időpontot kérni, elmenni, így is időt spórolva. Gyökérkezelésre szerencsére nem volt szükség, így a letört fog pótlásának megoldásáról kellett csupán konzultálni. Nem szerettek volna a megmaradt fogból csiszolni, így a legjobb megoldásnak az onlay fogbetét bizonyult, ami lényegében egy fogszínű tömőanyag, amivel ki tudják pótolni a fog hiányzó részét. Persze lehetett volna koronát csináltatni, de az orvos nem akarta az egészséges fogat bántani, amíg nem muszáj. Ebből is látszik, hogy a páciens érdekeit tartják szem előtt, nem a dollár jelek pörögnek egyből a szemük előtt, mint más rendelőkben, amikor a fogpótlás árak szóba kerülnek.

Egy szónak is száz a vége, bármilyen járműre is üljünk fel, nagyon óvatosnak és körültekintőnek kell lenni, ha meg akarjuk úszni épp bőrrel, illetve a tesóm esetéből tanulva ép fogakkal.