Okosóra: egy ideális motoros ajándék

Lehet, hogy meglepően hangzik, de amikor egy motoros barátom megajándékozásáról van szó, akkor mindig hatalmas gondban vagyok. Azt lehetne gondolni, hogy ennyi év rutinnal és ennyi kilométerrel a hátam mögött már nagyon könnyen megy az ilyesmi, de koránt sem egyszerű a dolog. Próbálok mutatni néhány szempontot, ami nekem segít, és megemlítek egy példát is, jó motoros ajándékra.

Motoros felszerelést csak kezdőknek!

Régebben már meséltem arról, milyen fontos a megfelelő minőségű motoros felszerelés. Nem túlzás, a jól összeállított motoros ruha és egyéb eszközök életmentőek lehetnek bizonyos szituációkban. Ezeket viszont minden motorosnak a saját igényei szerint kell összeállítania. A gyakorlott barátainknak éppen ezért nagyon nehéz motoros felszereléssel kedveskedni.

Ha valamilyen eszközt veszek, például kesztyűt, bukósisakot, ilyesmit, azt kizárólag a kezdő motoros rokonaim, ismerőseim számára teszem, akiknek anyagilag vagy a szakértelem hiánya miatt még nehéz lenne a saját tapasztalataik alapján megfelelő alternatívákat választani.

Én nagyjából már fel tudom mérni, egy kezdőnek milyen eszközt érdemes viselnie, kipróbálnia. A gyakorlott motorosok ezekben a kérdésekben már állást foglaltak, az elérhető árú felszereléssel rendelkeznek is. A többit nekik kell megvenniük a tapasztalatok alapján. Úgyhogy én motoros cuccot legfeljebb a motoros barátaim gyermekeinek, barátnőinek vásárolok, esetleg az unokaöcséimnek, olyanoknak, akik az én segítségem nélkül hiányos, rossz, veszélyes felszerelésben motoroznának.

Motoros relikviák: ehhez is érteni kell!

Van egy ajandek.varazslo nevű oldal, amelyik abban segít, hogy ajándékot tudjunk választani a szeretteinknek. Webáruházak kínálatából válogat. Be lehet állítani, hogy kinek, milyen alkalomra, milyen összeghatárig szeretnénk ajándékot venni. Amikor ezzel megvagyunk, az oldal kidobja az ajándékötleteket az aktuális kínálatból.

Szeretem ezt az oldalt használni, mert tényleg nagyon hasznos tippeket ad. Ráadásul mindent egy-két kattintással meg is tudok rendelni, szóval nem futok bele abba a hibába, hogy megvan az igazi, csak éppen sehol nincsen raktáron.

Kíváncsiságból kitöltöttem az oldalt úgy, hogy egy motoros barátomat szeretném meglepni. Természetesen feldobott rengeteg jó ötletet: férfias parfümöket, maketteket, apróbb motoros témájú dísztárgyakat is.

Ezek mindig szuper ajándékok egyébként, legalább is én nagyon szeretek az íróasztalomon, vagy a polcomon ilyen kis apróságokat látni, amelyek a szezonon kívül is emlékeztetnek arra, milyen szép is két keréken a szabadság.

Ha viszont laikusként ilyet szeretnénk vásárolni, nem árt, ha egy motoros ismerős is ül mellettünk a választásnál. A motorozáson belül nagyon sokféle stílus létezik. Egy Café Racer rajongó kolléga nem biztos, hogy őszinte örömmel néz egy cross motorra, míg egy tetőtől talpig cordurába öltözött túramotoros lehet, hogy kevésbé lesz boldog egy amerikai choppert ábrázoló makett láttán.

A legjobb motoros ajándék, amit valaha kaptam

Milyen vicces az élet! A legjobb motoros ajándékot, amit valaha kaptam, pont az ajandek.varazslo.hu oldalról választotta valaki! Olyasmi volt, ami első pillantásra nyomokban sem kapcsolódik a motorozáshoz, mégis, az egyik legjobb tárgy, ami valaha a birtokomban volt. Ez pedig nem mást, mint egy okosóra!

okosóra

Nagyon szeretem, mert rendkívül praktikus eszköz. Erős, ütés és karcálló üvege van, így elbírja, ha dörzsöli a motoros kesztyű. Nagy a kijelzője, ezért menet közben gyorsan rá tudok pillantani, ha látnom kell a pontos időt, ráadásul rezgéssel jelzi, ha telefonom van, vagy üzenetem érkezett, így a telefonom a táskában maradhat. Mivel hívást is tudok vele fogadni vagy indítani, ha hallok valamit, csak félreállok az úton, és már beszélhetek, válaszolhatok is, anélkül, hogy teljesen le kellene vennem a protektorokat, és az út szélén nekiállni a telefont keresni.

Az okosóra tipikus példája a jól megválasztott motoros ajándéknak. Stílustól függetlenül mindenkinek nagyon praktikus. Jól jön a túrák során, sok olyan funkciója van, ami a mindennapi életben is használható, de pont olyan felszerelési tárgy, amit én még gyakorlott motorosként sem soroltam volna elsőre a nekem elengedhetetlen eszközök közé.

Az okosórát egy barátomtól kaptam ajándékba, meg is kérdeztem, mi alapján választotta.

“Amikor feldobta az oldal, tudtam, hogy külsőre szép, letisztult, biztosan tetszeni fog neked. Nem nagyon értettem elsőre, hogy miért hozta fel a “motoros” keresőszóra a lap, de aztán eszembe jutott, hogy az ilyen órákon gyakran van egy vészhívó funkció. Bevallom őszintén, arra gondoltam, hogy ha túrázás közben esetleg baleset érne, ez az óra mindig nálad lehet, így kéznél van a segítség.”

Jó gyakorlat a választáshoz

Engem nagyon meggyőzött és meghatott a barátom gondoskodása, ezért ezt a fajta logikát minden bizonytalankodónak a figyelmébe ajánlom. Ha nem motorosként motoros ismerősnek kellene ajándékot választanom… Vagy mondjuk motorosként mondjuk egy szakács barátnak, én is valami hasonló logikával indulnék neki a keresésnek:

  • Ötleteket gyűjtenék az internetről
  • Mérlegelném azokat a motoros (az én esetemben szakács) ismereteim alapján.

Az ajandek.varazslo.hu-t egyébként ilyen célokra mindenkinek ajánlom… A gyakorlat azt mutatja, elég jó felhozataluk van. Ráadásul minden gyorsan meg is rendelhető tőlük. (Egyszeregy különlegesebb makettre három hónapot vártam, mert csak egy szingapúri webshopon át volt megrendelhető…)

Szóval, motoros ajándékkeresők és motorosajándék-keresők, irány az internet! A megfelelő oldalon mindig lehet találni hasznos tanácsokat!