Papír gyűjtés, olvasás, kandallók

Minden normális gyermek szülei szeretnek segíteni. Én is így voltam vele, de bevallom mostanra már egy kicsit belefáradtam abba, hogy segítsek, és törjem magam. Hogy miért? Gondolom, akik tapasztaltak már, és évek óta segítenek, azok mindig tapasztalják azt, hogy csak kevesen segítenek.

A szülők összefogása

Ma már nem olyan ez sem, mint évekkel ezelőtt. A gyerekek között van 6 év különbség, de már akkor is olyan más volt minden, és lehet hogy jobb is volt. Nagyobb volt a szülők összefogása, és az is, hogy akarjanak segíteni.

Már a második gyermekem jár általános iskolába. Az első alkalommal még én is nagyon lelkes voltam, és mindenben segíteni akartam, és mindenhol ott lenni. Na ezt a hibát már nem követem el a második gyereknél. Gondolom a harmadiknál pedig már még okosabb leszek, és lehet hogy egyáltalán nem veszek részt semmiben.

Most még bizakodó vagyok, a többi szülővel szemben is, és mindig azt hiszem, hogy mindenki olyan mint én, és segíteni is fog. Aztán minden alkalommal rájövök, hogy ez nem így van…

A gyerekekért

Kiért ha nem másért mint a gyermekeinkért csináljuk ezt? Ha valamit csinálunk, nekik csináljuk. Ha valamit gyűjtünk, akkor nekik gyűjtjük azt is.

Mindig van valami teendő az iskolában is. Nem csak annyi a teendőnk, hogy elvigyük a gyermekeket az iskolába, hanem az is, hogy ha kell segítsünk nekik, és az osztálynak is. Sokan azt gondolják, hogy addig tart a felelősségünk, hogy bevigyük őket, aztán értük menjünk.

Ha valaki akar segíteni, akkor tud biztosan. Hogy miket? Tavaly az osztály például úszni ment. Persze ez nem a mi felelősségünk, hiszen iskola időben mennek, de ettől függetlenül elkél a segítség még 3. osztályban. Mivel egy tanár lenen aki vinné őket, és busszal mennek, nem árt a szülői segítség. Ja, és nem mellesleg mondjuk egy nő nem mehet be a fiú öltözőbe. Azért tudjuk, hogy nem jó felügyelet nélkül hagyni a gyerekeket, így az apukák segítsége is jól jött.

Persze nem mindenki akar részt venni, és ott lenni. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány alkalommal voltak segíteni mások, pedig az ő csemetéjük is oda jár.medieval-house-890134_640

A papír gyűjtés

Na ez nem egy nagyon izgalmas feladat. Minden évben másik évfolyamnak kell ellátnia ezt a feladatot. Ez azt jelenti, hogy 3 napon keresztül más-más osztálynak kell a leadott papírt számolni, méri…

Gondolhatod, hogy mennyire izgalmas. Sokszor nem tudok mit csinálni, amíg várunk, mindig az internetet böngészem, és mint ez is érdekes, ilyen érdekes cikkeket olvasok.

Persze az is előfordul, hogy erre nincs lehetőség mert a hozott újságok között találok egy egy érdekes lapot. Elhihetettek, bőven van mit olvasni, több száz kiló újságból. Sokan megveszik a drága újságokat, és aztán kidobják őket. Persze kiolvassák, de nem értem, hogy mire jó… mindegy, nekem ilyen gondom nincs. Ha valami megtetszik, akkor itt van lehetőségem megnézni. A lakás berendezéses újságokat, vagy a tervezőket szeretem én is nagyon, de ezek is a drága kategóriába tartoznak. A múlt havi számban, a kandallók volt a téma. Hát, szebbnél szebbek voltak benne a fotók. Akinek eddig nem volt, az biztosan ezek után szeretett volna egyet magának.

Az olvasás közben hamarabb eltelik az idő, így gyorsan eltelt a pár óra is, amit nekem kellett a papír gyűjtésnél tölteni.